Esittely

Ferdores-kasvattajanimen takaa löytyy reilu 30-vuotias koiraharrastaja.

Koirien parissa olen toiminut 13-vuotiaasta asti, alussa 4H dogsitterinä ja sitten heidän kouluttajanaan. Lisäksi olen toiminut tottelevaisuus- ja agilitykouluttajana Savonlinnan palveluskoirayhdistyksessä sekä toiminut yhdistyksen sihteerinä ja tällä hetkellä 2016 puheenjohtajana. Olen suorittanut tottelevaisuus- ja agilityohjaaja koulutuksen sekä Suomen Palveluskoiraliiton koirankouluttajakurssin. Vuosina 2008-2011 toimin espajanvesikoirien jalostustoimikunnassa ja olen suorittanut myös jalostusneuvojan perus – ja jatkokurssin.

Vuonna 1999 löysin etsimäni monikäyttöisen rodun tavattuaan koiraleirillä espanjalaisen espanjanvesikoirauroksen. Ensimmäinen perro, narttu Zorrazo Obla Di Obla Da ” Ferra”, tuli minulleloppukesästä 2001. Tämän jälkeen vuoden 2002 lopussa minulle tuli Espanjasta aikuinen tuontiuros Diego. (Companero de la Solera Fina), joka valitettavasti jouduttiin päästämään taivaaseen 2003 vuoden alussa. Diegolla oli espanjassa saatu tauti leismania ja sydänmadot. Ne tuhosivat koiran hyvin nopeasti ja mitään ei ollut enään tehtävissä. Vuoden 2003 keväällä Sannan laumassa Diegon paikkaa täyttämään tuli uros “Carlos” Zorrazo Jubilo. Carlos oli erittäin opettavainen koira. Valitettavasti Carloksen oli parempi päästä koirien taivaaseen keväällä 2008, luonteen vuoksi. Syksystä 2007- syksylle 2008 minulla oli “treenilainassa” Zorrazo Vaca Loca “Zorra”. Zorran kanssa työskenteleminen oli erittäin antoisaa, sillä Zorra oli ns. yhden ihmisen koira, eli jumaloi laumansa johtajaa. Keväällä 2008 minulle jäi kotiin omasta pentueesta Ferdores Hey Pretty Girl ” Muska”. Muska on toiminut monikäyttöisenä koirana, joka omaa mahtavan työmotivaation. “Pyydä mukaan mihin vain..olen valmis”. Muskan kanssa on harrastettu tokoa, jälkeä ja viime vuosien päälajina agilityä. Keväällä 2015 koira perheeseen tuli Muskan rinnalle kauan odotettu uusi jäsen ” Martta” Ferdores Lisbeth. Kuitenkin jostain käsittämättömästä ja selittämättömästä syystä Martta lähti koirien taivaaseen jo 13 viikon iässä anestesiassa. Martta avattiin patologin toimesta ja mitään selittävää tekijää anestesiassa tapahtuneelle sydänpysähdykselle ei löytynyt. Tästä järkytyksestä tuskin toivun täysin koskaan. Kesällä 2015 laumanjäseneksi tuli “Mimmi” Esmero-kennelistä.

Arkisin minut löytää fysioterapeutin töiden parissa Fysio42 Oy:n yrittäjänä.

” Tavoitteena on kasvattaa hyväluonteisia, terveitä ja rodunomaisia perroja. Tavoite on yksinkertainen, mutta ei helposti toteutettavissa. “

Kasvattaminen ei ole pentujen tekemistä. Kasvattamisella ei tarkoiteta sitä, että oma kiva koira tekee pennut lähistöllä asuvan kivan koiran kanssa. Kasvattamisella tarkoitetaan sitä, että yhdistelmä suunnitellaan huolella, nartun ja uroksen sukuun tutustutaan ja kummankin yksilön ja niiden sisarusten luonnetta, rakennetta ja terveyttä tarkastellaan kriittisesti.

Perron suosio on viime vuosina noussut huikeasti. Kun Ferra tuli minulle v. 2001 pentuja syntyi 47, vuonna 2015 kymmenkertaisesti. Suosion kasvu on lisännyt myös kasvattajien määrää, ikävä kyllä se ei välttämättä ole lisännyt kasvattajien tietotaitoa.

Serkkuni Melina Bruno-Paasisalo oli Ferdores kasvatustoiminnassa mukana vuodet 2011-2015, mutta jäi kasvatustyöstä pois vuoden 2016 alussa. Tämän vuoksi osassa pentuissa lukee kasvattajina minä ja serkkuni Melina.

 

 

 

Comments are closed.